Minulla ei ole tällä hetkellä www-sivua yritykselleni. Mistä alustalta myyn tulevan kurssini? (Kotisivukone on ollut ja saan käyttöön, en tiedä kävisikö se) 

 

Ensimmäiseksi kannattaa idea testata eli validoida markkinoilla. Toisin sanoen selvittää onko tuotteella kysyntää. Vaikka idealla olisi tarvetta, tarve ja halu ostaa ovat aina kaksi eri asiaa.


En osaa valitettavasti sanoa toimiiko Kotisivukone verkkokurssin myyntialustana, minulla ei ole siitä puolesta kokemusta.


Tutustu tähän blogipostaukseen, siinä on käyty läpi eri kurssialustoja. https://tiiakonttinen.fi/9-verkkokurssi-ja-myyntialustaa-vertailussa/Paljonko kurssi vaatii aikaa, jotta onnistuu hommat? 


Minulla menee yhden kurssiviikon materiaalin tekemiseen kolme kokonaista työpäivää


1) materiaalin käsikirjoitus ja kalvojen teko

2) materiaalin kuvaus ja editointi

3) materiaalin lisäys kurssialustalle + työkirjan tekoOsaanko kaikki käsitteet, joita käytät kurssissasi koska en ole huipputaitava digitaidoissa. 


Termejä on varmasti paljon ja osa voi olla tuntemattomia, tämän enempää en valitettavasti osaa sanoa kun en tiedä tarkemmin miten paljon sinulla on jo tietotaitoa digiliiketoiminnasta. Sanoisin kuitenkin, että termit ja niiden merkitys löytyvät aina tarvittaessa myös internethaulla.

 

 

Minulla on kehno englanninkielen taito. Ovatko kurssisi alustat ym. ohjeet suomenkielisiä?  Tutustuin esim. vähän tuohon hyvältä vaikuttavaan Mailchimpiin, mutta en valitettavasti pysty ymmärtämään miten osaisin saada sen toimimaan, kun en ymmärrä tarpeeksi kieltä.


Osa mainitsemistani alustoista on mahdollista saada suomeksi. Esim. Wordpressin saat käännettyä asetuksista suomeksi ja siihen löytyy mm. ohjeet blogistani.  https://tiiakonttinen.fi/perusta-blogi-2/  Teemat ovat pääsääntöisesti englanninkielisiä.


Active Campaignin saa myös asetuksista käännettyä suomeksi, ihan kaikkea ei ehkä ole suomeksi käännetty mutta paljon kuitenkin. Mailchimp on englanninkielinen, mutta sieltä saa automaation kaikki tekstit käännettyä suomeksi. Leadpages on englanninkielinen. Olisiko lähipiirissäsi henkilöä joka voisi auttaa englanninkielisten alustojen kanssa, jos tarve niin vaatii? Ne oppii kyllä nopeasti!Olen kiinnostunut Näin teet ensimmäisen verkkokurssisi- valmennuksesta. Minulla ei ole blogia, enkä ole ajatellut sellaista perustaa. Näetkö silti, että verkkokurssikoulutuksesta voisi olla minulle hyötyä? Onko asiakaskuntaa mahdollista saada hankittua ilman blogisivustoa? 


Tämä kurssi on nimenomaan suunnattu henkilöille, jotka haluavat tehdä ensimmäisen verkkokurssin. Suosittelen blogia, koska se on ilmainen keino rakentaa asiakaspohjaa mutta se ei ole välttämätön. Blogi vie kuitenkin oman aikansa ennen kuin se lähtee "tulille". Kurssille voi siis tulla mukaan, vaikka blogia ei haluaisi perustaa. Ja asiakkaita löytää erinomaisen hyvin myös Facebookista sekä ilmaisilla että maksullisilla keinoilla.

 


Opetetaanko kurssilla myös kuinka teknisesti kurssia tehdään? Kuinka kuvaan saadaan vaihtuvaa tekstiä näkyviin esim. videon taukoihin tai videoon tekstitystä, tai kuinka videosta leikataan huonot kohdat pois? Tai miten kurssi tehdään, jos käyttää pelkkää ruudulle rakennettua tekstiä/ piirroskuvia? 

 

Kurssilla puhutaan verkkokurssin rakentamisesta. Videoiden editointiin ei kuitenkaan syvennytä näin syvällisesti kurssillani.