Joskus voi käydä niin, että ostoskoriin eksyy kuin eksyykin liikaa tuotteita. Jos itse huomaat, että olet maksanut useammasta tuotteesta, voit aina olla meihin suoraan yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi ja kertoa minkä tuotteen maksoit tuplasti.


Käsittelemme viestit aina saapumisjärjestyksessä, joten ei ole mitään hätää laittaa viestiä useampaa kanavaa pitkin. Meillä on sisäinen tarkastusprosessi, jolloin näemme nopeasti, mikäli asiakas on maksanut tuotteen tuplana.


Kun huomaamme että asiakas on maksanut liikaa, palautamme liikamaksun automaattisesti. Palautamme maksun aina maksujenvälittäjän (Checkoutin) kautta, jolloin palautus rekisteröityy ja voimme todentaa sen jälkikäteen.


Maksun palautumisessa menee tyypillisesti muutama arkipäivä. Maksu palautuu aina samaa reittiä, kuin olet sen maksanutkin. Luottokortilla maksettu kurssi palautuu luottokortille, ei pankkitilille.


Joskus olemme olleet tilanteessa, jossa emme kuitenkaan pysty palauttamaan rahoja. Tällöin joko Checkoutilta tai meiltä lähtee sinulle sähköposti, jossa annamme lisäohjeita.


Huomioithan, että mikäli meillä on väärä sähköpostiosoite, emme voi kontaktoida sinua emme voi kertoa lisäohjeita. Siksi on aina tärkeää, että tarkistat oman sähköpostiosoitteesi ennen maksua.


On tärkeää huomioida myös, että nämä viestit voivat mennä roskapostikansioon. On sinun vastuullasi tarkastaa oman sähköpostiosoitteesi kaikki kansiot, jotta voit toimia annettujen ohjeiden mukaisesti.


Toivomme, että olet meihin vielä yhteydessä sen jälkeen, kun liikamaksu kirjautuu sinulle. Näin tiedämme, että järjestelmät toimivat ja että olet tyytyväinen palveluumme.