Ajastus kannattaa tehdä ihan viimeisenä, sen jälkeen kun postauksen muotoilu ja mahdollinen SEO on tehty. HUOM! Ensimmäinen ohje on tehty Classisella editorilla, Gutenberg editorilla näkymä on erilainen). Gutenberg editorin ohje lopussa.

Eli "Julkaise" laatikossa on kohta "Julkaise heti" ja sen perässä "Muokkaa", klikkaa siitä. Sinulle avautuu kuvan esittämä lisälaatikko. Valitse päivä, kuukausi ja kellonaika milloin haluat, että postaus julkaistaan. Sitten vain sinistä painiketta (siinä taitaa silloin lukea ajasta tai tuo julkaise). Siinä kaikki.

Joskus ajastus ei valitettavasti toimi, eli silloin täytyy postaus julkaista manuaalisesti. Se tapahtuu siten, että menee tuohon ajastuskohtaan, laittaa kellonajan minuutin päähän ja päivittää postauksen. Silloin pitäisi toimia.

Jos WP ei syystä tai toisesta julkaise postausta ajallaan, tee näin:

• Valitse ohjausnäkymän vasemmasta linkkilistasta "Artikkelit" ja sen alta kaikki
  • Vie hiiri sen postauksen otsikon kohdalle, joka olisi pitänyt julkaista
  • Klikkaa otsikon alle tulevaa "Pikamuokkaa" linkkiä
  • Vaihda "Tila" kohtaan "Julkaistu" ja tallenna muutokset
  • Tämä julkaisee postauksen välittömästi.

Gutenberg-editorin ajastus

Kun olet kirjoittanut postauksen, klikkaa vasemmassa reunassa olevaa "Julkaise" kohdan "välittömästi" linkkiä. Sen alle avautuu kalenteri, josta voit valita päivämäärän ja kellonajan, jolloin haluat julkaista postauksen.