Mene Wordpress.org ohjausnäkymään, klikkaa "Lisäosat" ja "Lisää". Kirjoita hakukenttään "Akismet". Klikkaa "Asenna nyt" ja sen jälkeen "Ota käyttöön".

Tämän jälkeen klikkaa "Set up your Akismet account" painiketta.

Skrollaa avautuvaa sivua alaspäin. Seuraavaksi valitse sopiva paketti. "Personal" tarkoittaa, että sinulla on vain blogi, et myy mitään eikä sinulla ole blogissa mainoksia. "Plus" paketti maksaa $5 kuukaudessa ($60 vuodessa) ja tuo enemmän turvaa sivustollesi. Klikkaa haluamasi paketin alalaidassa olevaa painiketta.

Seuraavaksi lisää etu- ja sukunimesi niille tarkoitettuihin laatikoihin. Tässä esimerkissä vedin mustaa palkkia vasemmalle, jolloin summaksi muodostui 0€ / vuosi.

Sinun tulee merkitä kaikki kolme täppää, jotta Akismet hyväksyy paketin. Mikäli tiedät jo nyt, että sivustolla tulee olemaan mainoksia tai myyt tuotteita / palveluja, on suositeltavaa, että valitset maksullisen paketin. Lopuksi klikkaa "Continue with personal subscription" painiketta.

Akismet on nyt asennettu. Klikkaa "Automatically save your Akismet API Key" painiketta.

Lopuksi päivitä Akismetin asetukset. Tähän esimerkkiin otin pois täpän kohdasta "Kommentit" ja vaihdoin täpän "Display a privacy notice" kohtaan. Sitten vain tallensin asetukset.