Kannattaako minun perustaa erillinen blogi, vaikka minulla on yrityksen kotisivut?


Riippuu täysin siitä, mikä blogin tavoite ja tarkoitus on. Yrittäjille suosittelen aina, että blogi on markkinointikanava, jolla hankitaan lisää asiakkaita. Tällöin blogi voidaan liittää yrityksen kotisivuille muutamassa minuutissa. Jos sinulla on WordPress.org- tai WordPress.com-kotisivut, täällä on ohjeet, miten blogi voidaan sinne liittää.

Jos blogi tulee käsittelemään täysin erilaisia asioita kuin yrityksesi, silloin kannattaa perustaa erillinen blogi.


Onko sinulla yrittäjille suunnattuja kursseja?


Kyllä, tällä hetkellä niitä on kolme:

Sen lisäksi meillä on yrittäjille e-kirja:

Sen lisäksi meillä on


Milloin kurssit alkavat ja milloin ne loppuvat?


Tiiakonttinen.fi-sivustolla myytävänä olevat kurssit alkavat heti maksun jälkeen, eli pääset opiskelemaan niitä vaikka saman tien. Kursseilla ei ole päättymispäivää. Voit opiskella materiaaleja yhä uudelleen ja uudelleen vaikka seuraavat kolme vuotta.

Kaikkien materiaalien kohdalla on sama periaate: kun sisältö uudistuu tai päivittyy, sinulla on käyttöoikeus uusittuun materiaaliin ilman erillistä kustannusta.


Kuinka kauan e-kirjat ovat ladattavissa?


E-kirjoille on annettu kolme latauskertaa. Latauslinkki kuitenkin umpeutuu 15 päivän kuluttua ostosta. Suosittelen siis lämpimästi lataamaan e-kirjat välittömästi maksun jälkeen ja tallentamaan ne omalle koneelle, jotta voit lukea niitä myöhemmin.

Päivitetyt e-kirjat pyrimme lähettämään kaikille sähköpostilla, mutta jos olet poistunut sähköpostilistaltamme, emme valitettavasti pysty toimittamaan uudistettua kirjaa sinulle.


Avautuvatko materiaalit kerralla vai viikko kerrallaan?


Riippuu täysin kurssin pituudesta. Lyhyet kurssit avautuvat yleensä kerralla, ja pidemmät, yli 5 viikkoa kestävät avataan viikko kerrallaan. On aina erittäin tärkeää, että kurssimateriaali opiskellaan siinä järjestyksessä kuin se on kurssille laitettu, jotta varmistetaan se, että tuloksia oikeasti tulee.

Bloggaajastaammattilaiseksi.fi-kurssialustalla oleva verkkovalmennus avautuu kerran viikossa. Myös tähän valmennukseen voi osallistua milloin vain, ja sinulla on käyttöoikeus materiaaliin niin pitkäksi aikaa kuin vain haluat ja tarvitset.


Entä jos jään opiskeluissa jälkeen enkä pysty käymään kurssia sovitussa ajassa?


Se ei haittaa. Koska kurssilla ei ole päättymispäivää, voit jatkaa opiskelua siitä, mihin edellisellä kerralla jäit, vaikka taukoa olisi tullut useampi viikko tai jopa kuukausi. Voit myös aina aloittaa kurssin läpikäymisen alusta.


En pääse kirjautumaan omalla käyttäjätunnuksellani. Ohjelma ilmoittaa, ettei minulle ole luotu tiliä. Mitä teen?


Todennäköisesti yritit kirjautua väärälle kurssialustalle. Minulla on tällä hetkellä kolme eri kurssialustaa:

  • tiiakonttinen.fi/oma-tili
  • bloggaajastaammattilaiseksi.fi/oma-tili
  • heimomarkkinointi.fi/oma-tili

Jokaiselle kurssialustalle tarvitset omat henkilökohtaiset tunnukset, eikä yhden alustan tunnuksilla pysty kirjautumaan toiselle. Tarkistathan siis, että yrität kirjautua oikealle alustalle.


Kurssialusta on oikea, mutta en siltikään pääse kirjautumaan sisään. Mitä teen?


Toimi silloin näin:

  • Tyhjennä oman koneen tai mobiililaitteen välimuisti.
  • Kirjaudu uudelleen sisään.
  • Tai tilaa uusi salasana.

Jos nämä toimenpiteet eivät auta, ota kuvakaappaus virheilmoituksesta ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi. Kerro myös, mille kurssialustalle yrität kirjautua, niin selvitämme asian.


Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi?


Lapset. Olen adhd/add-erityiskaksosten yksinhuoltajaäiti ja yritin rakentaa uraa pankissa ja kasvattaa näitä ihania lapsia. Totesin kuitenkin, etten pysty siihen, sillä pankkimaailma oli kylmä ja kova eikä kovin joustava erikoistilanteissa. Perustin yrityksen, sillä halusin vapautta organisoida omat työajat siten, että ne tukevat minua äitinä, kasvattajana ja yksinhuoltajana.


Kenelle suosittelet yritysbloggaamista?


Suosittelen yritysbloggaamista henkilöille, jotka rakastavat kirjoittamista. Sitä nimittäin tehdään tässä paljon. ? Halu kehittyä ja kehittää itseään on tärkeää. Täytyy sietää myös epävarmuutta, koska varsinkaan alussa ei voi tietää, miten yleisö reagoi blogiteksteihin. Täytyy myös olla uskallusta olla erilainen, jotta on mahdollisuus erottua kilpailijoista.