Kannattaako minun perustaa yritys, kun haluan aloittaa bloggaamisen?


Ei. Suosittelen yrityksen perustamista vasta siinä vaiheessa, kun tiedät, että sinulla on tulovirtaa yrityksestä. TE-toimistot alkavat kohdella harrastebloggaajia myös sivutoimisina yrittäjinä, mikä on valitettavaa. Mutta yrityksen perustamisesta aiheutuu todella paljon ylimääräisiä kustannuksia, joita ei pelkällä starttirahalla pysty kattamaan.

Blogin "läpimurto" voi viedä aikaa kolmesta kuukaudesta jopa vuoteen, riippuen täysin aiheesta sekä siitä, kuinka aktiivisesti markkinoit blogiasi.

Ennen yrityksen perustamista sinulla tulee olla selkeä ja realistinen suunnitelma, miten kaupallistat blogisi ja kuinka nopeasti se alkaa tuottamaan sinulle rahaa.


Milloin bloggauskurssit alkavat ja milloin ne loppuvat?


Tiiakonttinen.fi-sivustolla myytävänä olevat kurssit alkavat heti maksun jälkeen, eli pääset opiskelemaan niitä vaikka saman tien. Kursseilla ei ole päättymispäivää. Voit opiskella materiaaleja yhä uudelleen ja uudelleen vaikka seuraavat kolme vuotta.


Kuinka kauan e-kirjat ovat ladattavissa?


E-kirjoille on annettu kolme latauskertaa. Latauslinkki kuitenkin umpeutuu 15 päivän kuluttua ostosta. Suosittelen siis lämpimästi lataamaan e-kirjat välittömästi maksun jälkeen ja tallentamaan ne omalle koneelle, jotta voit lukea niitä myöhemmin.


Avautuvatko materiaalit kerralla vai viikko kerrallaan?


Riippuu täysin kurssin pituudesta. Lyhyet kurssit avautuvat yleensä kerralla, ja pidemmät, yli 5 viikkoa kestävät avataan viikko kerrallaan. On aina erittäin tärkeää, että kurssimateriaali opiskellaan siinä järjestyksessä kuin se on kurssille laitettu, jotta varmistetaan se, että tuloksia oikeasti tulee.


Entä jos jään opiskeluissa jälkeen enkä pysty käymään kurssia sovitussa ajassa?


Se ei haittaa. Koska kurssilla ei ole päättymispäivää, voit jatkaa opiskelua siitä, mihin edellisellä kerralla jäit, vaikka taukoa olisi tullut useampi viikko tai jopa kuukausi. Voit myös aina aloittaa kurssin läpikäymisen alusta.


En pääse kirjautumaan omalla käyttäjätunnuksellani. Ohjelma ilmoittaa, ettei minulle ole luotu tiliä. Mitä teen?


Todennäköisesti yritit kirjautua väärälle kurssialustalle. Minulla on tällä hetkellä kolme eri kurssialustaa:

  • tiiakonttinen.fi/oma-tili
  • bloggaajastaammattilaiseksi.fi/oma-tili
  • heimomarkkinointi.fi/oma-tili

Jokaiselle kurssialustalle tarvitset omat henkilökohtaiset tunnukset, eikä yhden alustan tunnuksilla pysty kirjautumaan toiselle. Tarkistathan siis, että yrität kirjautua oikealle alustalle.


Kurssialusta on oikea, mutta en siltikään pääse kirjautumaan sisään. Mitä teen?


Toimi silloin näin:

  • Tyhjennä oman koneen tai mobiililaitteen välimuisti.
  • Kirjaudu uudelleen sisään.
  • Tai tilaa uusi salasana.

Jos nämä toimenpiteet eivät auta, ota kuvakaappaus virheilmoituksesta ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi. Kerro myös, mille kurssialustalle yrität kirjautua, niin selvitämme asian.


En pääse kirjautumaan omaan WP-blogiini. Mitä teen?


Joissakin tilanteissa kirjautuminen tehdään webhotellin kautta. Esimerkiksi Bluehostin kautta otettuihin WordPress-blogeihin kirjaudutaan Bluehostin kautta. Kirjaudu siis Bluehostille, ja siellä on painike, josta pääset siirtymään WordPressiin.


Mikä alusta minun kannattaa valita: Blogger, Wix, Squarespace, WP.com vai WP.org?


Kaikki riippuu oikeastaan siitä, mikä sinun tavoitteesi on. Olen verrannut näitä alustoja hieman tässä postauksessa. Yksi tärkeä asia on muistaa, että kaikilta alustoilta ei voi suoraan siirtää sisältöjä toiselle alustalle, jos myöhemmin haluat vaihtaa alustaa. Kannattaa siis selvittää etukäteen, onnistuuko siirto helposti vai täytyykö sinun siirtää jokainen sivu ja blogipostaus yksitellen.


Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi?


Lapset. Olen adhd/add-erityiskaksosten yksinhuoltajaäiti ja yritin rakentaa uraa pankissa ja kasvattaa näitä ihania lapsia. Totesin kuitenkin, etten pysty siihen, sillä pankkimaailma oli kylmä ja kova eikä kovin joustava erikoistilanteissa. Perustin yrityksen, sillä halusin vapautta organisoida omat työajat siten, että ne tukevat minua äitinä, kasvattajana ja yksinhuoltajana.


Kenelle suosittelet bloggaamista?


Suosittelen bloggaamista henkilöille, jotka rakastavat kirjoittamista. Sitä nimittäin tehdään tässä paljon. ? Halu kehittyä ja kehittää itseään on tärkeää. Täytyy sietää myös epävarmuutta, koska varsinkaan alussa ei voi tietää, miten yleisö reagoi blogiteksteihin. Täytyy myös olla uskallusta olla erilainen: ihmiset eivät enää jaksa innostua viidennestäsadannesta lifestyle-blogista.